Hvem er vi, og hvad er vores historie

Fribol/Han Herred Bolcher 

Virksomheden

Fribol/HH Bolcher er en dansk, familieejet virksomhed beliggende ved vestkysten i den nordlige del af Danmark. Hvad der i år 2000 startede med en produktion af sukkerfri slik primært henvendt diabetespatienter, dækker i dag over en bred vifte af sukker- og glutenfri produkter til plejning af bl.a. hoste/hals gener, mundtørhed og dårlig ånde. 

I inspirerende og naturskønne omgivelser kombinerer vi de bedste håndværkstraditioner med et moderne og fuldt automatiseret produktionssetup, således vi bl.a. kan forsyne apotekermarkedet og forskellige butikker på tværs af landegrænser. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stefan Christiansen

 

Vores produkter

 

Alle Fribol produkter bygger på principperne om at være sukkerfri, glutenfri, rige på kostfibre og tandvenlige. Disse kvaliteter går vi ikke på kompromis med, eftersom vores mål er at udvikle produkter, hvor også diabetespatienter, glutenintolerante og andre, som af forskellige årsager har en sukkerfri livsstil, kan være med.

 

Vi forsøger hele tiden at følge med udviklingen inden for plejende fødevarer og i særdeleshed den sukkerfri verden. Desuden gør vi vores bedste for at tilpasse os de ønsker og behov, som vores kunder måtte have. Derfor arbejder vi bl.a. ud fra en strategi, hvor vi inddrager og lytter til vores kunder – bl.a. via vores testpanel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorte Christiansen

 

FÅ HISTORIEN MED

 

Vi er tilbage i starten af 90'erne. Historien om slikgryderne er begyndt, og vi befinder os der, hvor kragerne for længst har vendt. Ægteparret Stefan og Dorte Christiansen er rejst fra storbyen og har i stedet slået teltpløkkerne ned på landet umiddelbart nord for Fjerritslev i Nordjylland. Her har de åbnet dørene op for det, der i et tidsrum på knap 23 år har udviklet sig fra at være en velbesøgt turistattraktion til en fuldt automatiseret produktion af produkter til plejning af diverse gener samt sukkerfrit sødt.  

Den spæde begyndelse i 1991 

Husmandsstedets mange og store lokaler er placeret midt i den vilde natur, hvor kun fantasien kan sætte grænser. Her blev en del af lokalerne i tidernes morgen gjort til privat bolig, og på samme tid udnyttede Dorte og Stefan nogle af de øvrige lokaler i håndværkets tegn og bød folk fra nær og fjern velkommen til en turistattraktion med lys og ler. Med en vis kreativitet, opfindsomhed og et godt teamarbejde i front, blev et bolchekogeri skabt i 1996 – et bolchekogeri som på daværende tidspunkt var en del af en turistattraktion, men som senere hen i året 2008 måtte udvides for at kunne producere de mange tons bolcher, som i dag eksporteres til både det danske og det udenlandske marked. 

 

Dorte fortæller:

Før vi kunne komme fra start med bolchekogeriet, hvor lokale og turister kunne komme og få en sanseoplevelse uden lige, tog jeg turen til Bornholm, hvor jeg lærte af styre en bolchemasse. Det var rigtig hårdt arbejde, og efter en periode måtte jeg hjem til det nordjyske og prøve kræfter med alt det, som jeg havde lært. Her stod Stefan med sin alsidige snilde klar og med fælles hjælp og indkøb af maskiner i udlandet, blev vi klar til at byde velkommen til ikke alene et lysstøberi og et lerværksted men også et bolchekogeri i sommeren 1996.

 

Den sukkerfri verden med Fribol

Indtil år 2000 blev der på det gamle husmandssted produceret gammeldags sukkerbolcher i et hav af smagsvarianter, men en stor passion for den sunde, sukkerfri verden satte eksperimenter i gang. Dorte, der er opvokset i en familie med diabetes, havde længe været vant til en hverdag uden sukker. På daværende tidspunkt var de sukkerfri alternativer ikke det, der var mest af på det danske marked, og det syntes Dorte og Stefan var en skam. Den søde tand skulle også kunne forkæles hos folk der ønskede/ønsker produkter uden sukker, og det skulle ikke være kedeligt! Med et positivt livssyn og en sans for ikke at se begrænsninger men derimod muligheder blev Dorte og Stefan enige om at prøve kræfter med smagfulde, sukkerfri bolcher. Således kom det sukkerfri brand Fribol til. I dag dækker Fribol primært over sukker- og glutenfri produkter til plejning af bl.a. hoste/hals gener, mundtørhed og dårlig ånde, men de sukkerfri slikbolcher er stadig en del af den samlede produktserie.