top of page
Her på siden kan du følge med i stort og småt om Fribol, nye tiltag, ny forskning m.v. 
 

 

 
 

Mange diabetikere har ventet på, at sødemiddel udvundet fra regnskovsplanten Stevia er blevet tilgængelig i handlen. Det skyldes, at en del foretrækker at bruge sødemidler udvundet fra den supersøde plante end de syntetiske alternativer, som har været på markedet i mange år.

 

Sødemiddel er ikke medicin

Lektoren og Stevia-eksperten Per Bendix Jeppesen fra Aarhus Universitetshospital arbejder på at udvikle en medicin baseret på planten, der er op til 450 gange sødere end sukker, men ikke indeholder kalorier og ikke giver blodsukkerstigning. Men en medicin baseret på Steviaplanten, som kan blive en realitet i fremtiden, må ikke forveksles med Stevia som sødemiddel, som allerede er på markedet.

 

En del af dem vi taler med blander Stevia som sødemiddel sammen med Steviaplanten som muligt lægemiddel. Der er en udbredt misforståelse om, at Stevia som sødemiddel virker forebyggende i forhold til type 2-diabetes, hvilket ikke er tilfældet, siger Lisa Heidi Witt, klinisk diætist i Diabetesforeningen.


To stoffer i samme plante
Det stof, der i øjeblikket undersøges for en antidiabetisk effekt til brug i et muligt lægemiddel, er ikke det samme stof, som i raffineret form bruges som sødemiddel, selv om begge stoffer stammer fra samme plante, nemlig Stevia.

 

Chef for Forskning & Viden i Diabetesforeningen, Malene Bagger, udtaler:

- Det er vigtigt, at det stof, som virker mod type 2-diabetes, bliver undersøgt i detaljer, så det bliver klarlagt, hvilke effekter det har. Der er allerede forsket en del i Steviaplanten, og selv om nogle af resultaterne er lovende, kan der meget vel gå en årrække, før der muligvis kommer et lægemiddel baseret på Steviaplanten.Kilde: Diabetesforeningen

I anledning af Verdens Diabetes Dag, fredag den 14. november 2014, inviterer Diabetesforeningens lokalforening i Aalborg i samarbejde med Sundhedscenter Aalborg til Diabetesmarked for diabetikere, pårørende og andre med interesse i diabetes.
 
Fredag den 14. november 2014 kl. 13.00 – 17.00 Kedelhallen, Teglgårdsplads, Aalborg Byrådsmedlem Anne Kirsten Olesen åbner markedet kl. 13.00 Herefter er der mulighed for at besøge de forskellige stande, hvor man kan se og købe produk-ter samt høre om ydelser, som diabetikere kan have glæde og gavn af. I dagens anledning vil der være smagsprøver og gode tilbud på standene og Azzurra Nordkraft har diabetesvenlige retter på menuen
 
Det er muligt at møde følgende på markedet: Sundhedscenter Aalborg ― ISIS ― Acutiz ApS ― Abbott Diabetes Care ― Sahva (butik, fodte-rapeut og ortopædskomager) ― Bayer Diabetes Care ― Klinik for Fodterapi, Gistrup ― Institut for syn og hørelse ― Wiotech ― Danske Tandplejere ― Fribol ― MBT sko ― Reamed ― Toft Care ― Din Hørespecialist ― Aalborghus Apotek ― Diabetesforeningens Lokalforening i Aal-borg ― Diabetesforeningens Ungegruppe i Region Nord ― Diabetesforeningens Børne-familiegruppe i Region Nord.
 
Sundhedscenter Aalborg står for blodsukkermåling med henblik på opsporing af type 2-diabetes og står til rådighed med råd og vejledning. På lokalforeningens stand er det muligt at få en snak med vore frivillige, få gratis pjecer samt købe vore bøger og skrabelodder. Du kan også teste din risiko for type 2-diabetes. På dagen sælger vi vore bøger til medlemspriser.
 
Vi glæder os til at møde rigtig mange denne eftermiddag – alle er velkomne.
 
Arrangør: Sundhedscenter Aalborg og Diabetesforeningen i Aalborg

 

 

 

Mød os bl.a. i kedelhallen på Nordkraft i Aalborg. 
 

Stevia

FRIBOL Stevia bolsjerVi har valgt at føre 6 forskellige typer af sukkerfrie bolsjer sødet med

Stevia. Bolsjerne fås i varianterne: Lakrids, Spejder, Dameskrå, Pebermynte, Jordbær og Skovbærsmag. 

 

 

 

 

Hos FRIBOL er der altid plads til nye ideer og tanker, som vi er klar på at følge til dørs.

Når man arbejder med nye idéer, kan de nemt falde til jorden, men I stedet for at låse sig fast på én idé, så følger vi gerne nye veje.


•    Vi er meget åbne for nye input i alle faser af vores idéudvikling.


•    Vi klar til at tænke i nye baner - også selvom vi har lagt os fast på en kurs.

 

 

Nye idéer

bottom of page